kort

Palestinians celebrate after Palestinian singer Mohammed Assaf won a regional TV singing contest, along the streets of Gaza City, Saturday, June 22, 2013. Palestinians relished a rare moment of pride and national unity Saturday after the 23-year-old wedding singer from a refugee camp in the Gaza Strip won “Arab Idol,” a regional TV singing contest watched by millions of people. (AP Photo/Hatem Moussa)
Palestinians celebrate after Palestinian singer Mohammed Assaf won a regional TV singing contest, along the streets of Gaza City, Saturday, June 22, 2013. Palestinians relished a rare moment of pride and national unity Saturday after the 23-year-old wedding singer from a refugee camp in the Gaza Strip won “Arab Idol,” a regional TV singing contest watched by millions of people. (AP Photo/Hatem Moussa) AP

Kenia

10 mensen gedood in vluchtelingenkamp

Isiolo. - In een vluchtelingenkamp in Noordoost-Kenia, vlakbij de grens met Somalië en Ethiopië, zijn vanmiddag zeker tien mensen gedood en tientallen gewond geraakt na een granaataanslag. In de buurt van het kamp, in het district Mandera, wordt al maanden gevochten tussen lokale clans Degodia en Gareh. Vrijdag kwamen zes mensen om het leven tijdens gevechten tussen de clans. Het geweld heeft zich inmiddels verspreid en ook in het nabijgelegen township Wajir wordt gevochten. Volgens agenten vond de aanslag plaats tijdens een vredesbespreking. De daders zouden uit Ethiopië afkomstig zijn. AFP

Arab Idol

Gevluchte Palestijn Assaf is de winnaar

JERUZALEM. - De Palestijn Mohammed Assaf won gisteravond de finale van Arab Idol. Hij ontsnapte uit Gaza om mee te doen aan de tv-talentenjacht en zorgde gisteren voor vrolijke taferelen onder Palestijnen na zijn winst. Op grote schermen keken de inwoners van Gaza en de Westelijke Jordaanoever vrijdagavond naar de finale en gisteren naar de uitslag. De pan-Arabische zangwedstrijd Arab Idol – gehouden in Libanon en uitgezonden door de Saoedische zender MBC – trekt al maanden miljoenen kijkers en Assaf was favoriet. AP

Moesson

Duizend doden bij overstromingen India

GAUCHAR. - Slecht weer belemmerde gisteren reddingsoperaties in Noord-India, waar tienduizenden mensen vastzitten als gevolg van overstromingen en aardverschuivingen door al dagen aanhoudende moessonregens. Duizend mensen zijn al om het leven gekomen. Het leger kan geen helikopters inzetten om mensen uit de getroffen gebieden te halen omdat een dikke mist over het gebied is gedaald. De komende dagen wordt bovendien nog meer regen in het gebied verwacht. Nu proberen de reddingsdiensten op verschillende plekken noodbruggen aan te leggen om mensen over de weg in veiligheid te brengen. Ook veel pelgrims, op weg naar hindoeheiligdommen in de streek, zitten vast. AP