Kijken: ook Obama waagt zich aan zomerhit Get Lucky

Het was ongetwijfeld voor velen dé lentehit en zal ook nog wel de boeken ingaan als dé zomerhit: ‘Get Lucky’ van Daft Punk. Eindeloos veel covers zijn er al langsgekomen van het nummer, maar als zelfs de Amerikaanse president zich eraan waagt, verdient dat nog wat aandacht.

Het was ongetwijfeld voor velen dé lentehit en zal ook nog wel de boeken ingaan als dé zomerhit: ‘Get Lucky’ van Daft Punk. Eindeloos veel covers zijn er al langsgekomen van het nummer, maar als zelfs de Amerikaanse president zich eraan waagt, verdient dat nog wat aandacht. Goed, een echte cover is het niet; de beste man heeft momenteel wel andere dingen aan zijn hoofd. Maar het inmiddels zeer populaire YouTube-kanaal baracksdubs knipt en plakt in ieder geval zeer overtuigend een nummer in elkaar.

Fadi Saleh maakt van speeches Obama pophits

Fadi Saleh heet hij, de populaire knip-en-plakker. Hoe populair? Zijn video van Obama die de zomerhit van vorig jaar, oorwurm Call Me Maybe van Carly Rae Jepsen, zingt, is tot op heden maar liefst 38 miljoen keer bekeken:

En Obama’s cover van LMFAO’s ‘I’m Sexy and I Know It’ zo’n 20 miljoen keer:

Saleh liet Mitt Romney, Obama’s Republikeinse tegenstander tijdens de verkiezingen van vorig jaar, ook al eens meezingen. Zoals hier in een gezamenlijke uitvoering van Katy Perry’s ‘Hot ’n Cold’: