Korte film over een leven lang peper-en-zoutstellen sparen

Een peper-en-zoutstel
Een peper-en-zoutstel Een peper-en-zoutstel

Het begon met een advertentie. Te koop: meer dan tweeduizend peper-en-zoutstellen. Regisseur Keith Rivers had daar niet zoveel interesse in, maar wel in het verhaal erachter. Zo leerde hij Richard en Grace kennen, een oud echtpaar dat de collectie bij elkaar spaarde. Rivers maakte dit mooie, nostalgische filmpje - dat uiteindelijk niet zozeer over peper-en-zoutstellen gaat.

Waar dan wel over? Over het leven, zou je bijna zeggen, als dat niet zo algemeen zou klinken. De 91-jarige Richard vertelt hoe hij zijn geliefde ontmoette en wat ze hun hele leven samen gedaan hebben: die dingen sparen. “Om iets te doen te hebben.”

Rivers kreeg bovendien de beschikking oude super 8-beelden, die hij in zijn korte documentaire verwerkte om het leven van het stel (samen en met hun kinderen) te tonen.

En wat moet er straks met de collectie gebeuren? Met die vraag zijn we weer waar het begon: de advertentie.

De muziek die gebruikt is, is van Patrick Watson en Austin Peralta:

Luister naar ‘Blackwind’ van Patrick Watson op Spotify
Luister naar ‘Lapis’ van Austin Peralta op Spotify