Verrassing: dochter Kanye West krijgt rare naam. Gelukkig is ze niet alleen

De pasgeboren baby van rapper Kanye West en realitymama Kim Kardashian zou een naam hebben gekregen. Geheel in stijl krijgt het meisje een absurde: North. North West dus. Mensen uit alle windrichtingen kwamen samen op Twitter om de naam belachelijk te maken. Maar gelukkig zijn er wel meer beroemdheden die hun kroost rare namen geven.

Kanye West met zijn vriendin Kim Kardashian.
Kanye West met zijn vriendin Kim Kardashian. Foto AFP/ Timothy A. Clary

Oké, Kanye-week heeft een verlenging gekregen. De kleine van de rapper en realitymama Kim Kardashian zou een naam hebben gekregen. En bij een bij vlagen absurde artiest als Kanye past natuurlijk alleen een even absurde naam: het meisje gaat North heten. North West dus. Mensen uit alle windrichtingen kwamen samen op Twitter om de naam belachelijk te maken. Gelukkig zetten Kanye en Kim slechts een trend voort van beroemdheden die opmerkelijke namen aan hun kroost geven.

Eerst even naar baby North, roepnaam ‘Nori’: kort nadat (roddel)website TMZ met de naam op de proppen kwam, gebaseerd op het officiële geboortedocument van het ziekenhuis, ontplofte Twitter. Alweer. Baby North West is nog steeds wereldwijd ‘trending’ op Twitter. Het geeft de online grappenmakers in ieder geval weer een kans een leuke woordgrap te verzinnen. Een paar op een rijtje:

Twitter avatar Lord_Voldemort7 The Dark Lord So I’m assuming that North West won’t be a One Direction fan?
Twitter avatar samir Samir Mezrahi North West’s first album will be titled Kompass
Twitter avatar buckhollywood Michael Buckley They have named their female child after a University? After a defunt airline carrier? After the pole? #IHateCelebrities #NorthWest
Twitter avatar andylevy Andy Levy oh good when kim and kanye’s daughter has her own fragrance it’ll be called “north, by north west”

Audio Science, Moon Unit en Pilot Inspektor

North West is slechts de volgende in een rij namen die je een kind stiekem niet aan wilt doen. Beroemdheden maken er een gewoonte van unieke namen te verzinnen voor hun kids. En dat zijn er inmiddels een hoop. Brits muziektijdschrift NME grijpt de huidige gelegenheid aan nog eens op een rijtje te zetten waar muzieksterren eerder al mee kwamen. Meerdere sites deden dat hiervoor al eens, waaronder het Australische Kidspot, Cracked en Fox News Magazine. Een paar van de gekste:

Wie? Kal-El Cage
Kind van? Acteur Nicolas Cage
Waarom in hemelsnaam? Hij vernoemde zijn zoontje naar de geboortenaam van Superman.

Wie? Pilot Inspektor
Kind van? Acteur Jason Lee (My Name is Earl)
Waarom in hemelsnaam? De beste man werd geïnspireerd door een nummer van de band Grandaddy (“He’s Simple, He’s Dumb, He’s the Pilot”). Waar het Inspektor-gedeelte vandaan komt (en die k)?

Wie? Audio Science Clayton
Kind van? Voormalig drummer van de band Warpaint en actrice Shannyn Sossamon en auteur Dallas Clayton
Waarom in hemelsnaam? Onbekend. Wellicht de naam van een vak dat Sossamon ooit op school had?

Wie? Moon Unit (en Diva Thin Muffin, en Dweezil)
Kind van? Rockster Frank Zappa
Waarom in hemelsnaam? Geen idee, maar gezien de onfortuinlijke namen die hij aan twee van zijn andere kinderen gaf, had de man in ieder geval humor.

Wie? Jermajesty
Kind van? Zanger Jermaine Jackson, broer van
Waarom in hemelsnaam? Wederom niet echt duidelijk, moesten de andere kinderen op de basisschool buigen voor de koninklijke hoogheid?

En dan hebben we nog Tu Morrow, Moxie Crimefighter en Sage Moonblood.

Tot slot: The Guardian speelt ook in op de commotie rond Kanyes baby en heeft een heuse ‘Celebrity Name Generator‘ gemaakt.