Asielzoekers krijgen bezoek op Wereldvluchtelingendag

NOVUM69:WERELDVLUCHTELINGENDAG:SCHIPHOL;20JUN2013-NOVUM;SCHIPHOL. 20 juni 2013. Duizend medewerkers en vrijwilligers van VluchtelingenWerk en vluchtelingen vanuit het hele land lopen op 20 juni met witte paraplu's van Schiphol naar het grensdetentiecentrum. Met deze landelijke actie op Wereldvluchtelingendag vraagt VluchtelingenWerk Nederland aandacht voor alle vluchtelingen die bij aankomst op Schiphol gelijk in detentie worden gezet en hun asielprocedure achter tralies moeten doorlopen. Joris Linssen presenteert het event. Het eindpunt van de mars is tevens ook het moment waarop de campagne 'Geen vluchteling in de cel!' wordt afgesloten. FOTO, Actievoerders bij het Detentiecentrum Schiphol. Novum/rvz/str.Rein van Zanen
NOVUM69:WERELDVLUCHTELINGENDAG:SCHIPHOL;20JUN2013-NOVUM;SCHIPHOL. 20 juni 2013. Duizend medewerkers en vrijwilligers van VluchtelingenWerk en vluchtelingen vanuit het hele land lopen op 20 juni met witte paraplu's van Schiphol naar het grensdetentiecentrum. Met deze landelijke actie op Wereldvluchtelingendag vraagt VluchtelingenWerk Nederland aandacht voor alle vluchtelingen die bij aankomst op Schiphol gelijk in detentie worden gezet en hun asielprocedure achter tralies moeten doorlopen. Joris Linssen presenteert het event. Het eindpunt van de mars is tevens ook het moment waarop de campagne 'Geen vluchteling in de cel!' wordt afgesloten. FOTO, Actievoerders bij het Detentiecentrum Schiphol. Novum/rvz/str.Rein van Zanen Novum REIN VAN ZANEN

Umbrella March

Ruim 1.000 mensen liepen gisteren met witte paraplu’s van Schiphol naar het detentiecentrum. Het was een actie van VluchtelingenWerk Nederland, om aandacht te vragen voor alle vluchtelingen die bij aankomst op Schiphol gelijk in detentie worden gezet. Wereldvluchtelingendag werd in 2000 ingesteld door de Verenigde Naties om begrip voor vluchtelingen te kweken en hun bijdragen aan de vrede te vieren. Dit wordt jaarlijks gevierd op 20 juni.