Politie sluit niet uit dat woningbrand Cuijk misdrijf is

Schade aan de woning aan het Hermelijnkwartier waarbij bij een brand drie mensen om het leven kwamen.
Schade aan de woning aan het Hermelijnkwartier waarbij bij een brand drie mensen om het leven kwamen. Foto ANP / Koen van Weel

De drie doden die bij een woningbrand in Cuijk werden gevonden zijn mogelijk door een misdrijf om het leven gekomen. De politie sluit dat niet uit. Het gaat bij de slachtoffers zo goed als zeker om de bewoners van de woning aan het Hermelijnkwartier, een jonge moeder en haar twee tienerdochters, liet burgemeester van Cuijk Wim Hillenaar (CDA) weten in een verklaring.

“Ook al is de identiteit van de slachtoffers nog niet vastgesteld, we hebben alle reden om aan te nemen dat het gaat om de bewoners van het huis. Een jonge vrouw met twee tienerdochters”, aldus Hillenaar. De burgemeester laat verder weten mee te leven met iedereen die dicht bij de slachtoffers stond.

De doodsoorzaak van de drie is nog niet bekend. De oorzaak van de brand evenmin. De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet en roept getuigen die afgelopen nacht iets is opgevallen in de omgeving van de woning op om zich te melden.

De woning werd door de brand compleet verwoest. Ook naastgelegen woningen raakten beschadigd. De bewoners van één huis kunnen in ieder geval vandaag hun huis niet meer in. Voor hen is vervangend onderdak gezocht. Bij het blussen van de brand raakten drie brandweerlieden onwel. Zij zijn ter plaatse behandeld door hulpdiensten. Een school in de buurt van de woning werd uit voorzorg gesloten.

Verwarde man zit al hele dag in zendmast

In een zendmast niet ver van de woning heeft zich vanochtend een man verschanst. De politie sluit een verband met de brand niet uit. Politiemensen zijn ter plaatse en proberen de man te ervan te overtuigen naar beneden te komen. De man zou eerder deze week ook al in de zendmast hebben gezeten, melden verschillende media. De politiewoordvoerder kon daar geen uitsluitsel over geven.