Nachtwandeling

Barn owl {Tyto alba} landing on fence post at dawn. Digitally enhanced, Captive, UK.
Barn owl {Tyto alba} landing on fence post at dawn. Digitally enhanced, Captive, UK. / naturepl.com/ NaturePL

DOEN //

wandelenMidzomernachtsloop vrijdag op zaterdag, diverse locaties, € 14,50, natuurmonumenten.nl

Blaffende reeën, kikkerconcerten, de roep van een uil: dit weekend kun je beleven hoe de natuur ‘s nachts tot leven komt. Tijdens de kortste nacht van het jaar, die van 21 op 22 juni, organiseert Natuurmonumenten wandelroutes in natuurgebieden door heel Nederland. Ga bijvoorbeeld sterren kijken in het Drentse Dwingelderveld, waar het nog aardedonker is, of maak gebruik van de meet & greet met de boswachter in het Brabantse natuurgebied Kampina. De wandelingen variëren tussen de 5 en 20 kilometer, inschrijven is verplicht. Ook voor kinderen is er tijdens de midzomernacht reden om wakker (proberen) te blijven. Kijk wat je van dieren kunt leren op het landgoed de Slotplaats in Friesland.