Meer hevige neerslag verwacht voor het oosten

Delen van Enschede staan onder water na hevige regenval. Op veel plaatsen in Overijssel zijn kelders en tunnels ondergelopen, staan straten blank en zijn putdeksels van hun plaats gespoeld.
Delen van Enschede staan onder water na hevige regenval. Op veel plaatsen in Overijssel zijn kelders en tunnels ondergelopen, staan straten blank en zijn putdeksels van hun plaats gespoeld. Foto ANP

Voor het oosten van Nederland wordt meer regen en onweer verwacht voor vanavond en vannacht, waardoor mogelijk meer overlast ontstaat in dit gebied. Buien die vanavond rond 20.45 uur boven Noord-Frankrijk zitten komen richting Nederland en trekken vermoedelijk in de nacht over het oosten. Hierbij kan zo’n vijftig tot tachtig millimeter neerslag vallen. Ook zitten er fikse onweersbuien tussen, waarschuwt weeronline.

Vooralsnog is het meest waarschijnlijke dat de buien boven Noord-Frankrijk aan het eind van de avond Nederland binnentrekken en pas in de loop van de ochtend Nederland weer verlaten, zo schrijft persbureau Novum.

Maastricht en andere plekken in het zuiden van Limburg hebben halverwege de avond al te maken met een voorloper van deze buien: “Het vervelende is dat die buien heel traag vooruit komen, dus er kan veel water vallen.”

Plaatselijk viel vandaag ruim zestig millimeter regen

Het oosten van Nederland kampte eerder op de dag ook al met zware buien. Het KNMI gaf vanmiddag een waarschuwing af voor extreem weer voor de provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe. Rond 16.45 uur werd deze weer ingetrokken.

Vooral in het zuidoosten van Drenthe viel plaatselijk meer dan zestig millimeter regen veel neerslag met veel overlast tot gevolg, maar het leverde ook unieke fotomomenten op. In Overijssel viel plaatselijk tot vijftig millimeter regen. Per etmaal valt hiermee al meer regen dan er normaal in een maand valt. Normaal valt in juni in Nederland gemiddeld zestig millimeter neerslag.