Kijken: 1.556 Instagramfoto’s verwerkt tot indrukwekkende stop-motionvideo

Instagram: de app voor de amateurfotograaf met het mobieltje die zijn foto’s het liefst hip ziet. Met een kleurige waas. Echte video’s kun je er (nog) niet mee maken, maar dat weerhoudt Paul Cummings en Eriq Wities er niet van het toch te doen: die gebruikten 1.556 Instagramfoto’s voor een indrukwekkende stop-motionvideo.

Screenshot uit video via YouTube

Instagram: de app voor de amateurfotograaf met het mobieltje die zijn foto’s het liefst hip ziet. Met een kleurige waas bijvoorbeeld. Video’s kun je er nog niet mee maken, ook al komt daar volgens geruchten verandering in. Dat weerhoudt sommigen er nu echter niet van toch een video te maken met behulp van de app. Neem Paul Cummings en Eriq Wities: die gebruikten 1.556 Instagramfoto’s voor een indrukwekkende stop-motionvideo.

Instagramimation, noemen ze het. Het bekt lekker. Het is een korte video over de belevenissen van een strandganger. Foto’s achter elkaar verwerken tot stop-motionvideo is knap, maar misschien op zich niet heel bijzonder. Maar beide heren - samen vormen ze FriendsinFaux op YouTube - maakten deze echt ‘Instagram-y’. De video wordt gepresenteerd op een telefoonscherm en er wordt veelvuldig gebruikgemaakt van swipen en enkele kleurrijke filters en omlijstingen, geheel in de stijl van de populaire app.

Het hele concept kostte drie weken tijd, van begin tot eind, legden ze uit in een AMA (Ask me Anything) op YouTube. Hoe ze de video maakten? Dat laten ze in een andere video zien:

Met het verschijnen van de video gisteren, kwamen er ook de eerste mensen die de echtheid ervan in twijfel trokken. Om te bewijzen dat hij echt echt is, zetten de makers van het filmpje alle Instagramfoto’s online. Als antwoord hierop maakten ze een timelapse om te laten zien hoe het animatieproces in zijn werk ging. Zoals The Huffington Post schrijft: als dit niet echt is, hebben ze wel heel veel werk gemaakt van een grap.