Hoogste temperatuur ‘slechts’ 32 graden

Nederland, Breda, 19-06-2013 Waterballonnengevecht in het Valkenbergpark. Ongeveer100 mensen kwamen naar het stadspark voor een waterballonnengevecht dat werd georganiseer door studentenvereniging KAG. Foto: Joyce van Belkom
Nederland, Breda, 19-06-2013 Waterballonnengevecht in het Valkenbergpark. Ongeveer100 mensen kwamen naar het stadspark voor een waterballonnengevecht dat werd georganiseer door studentenvereniging KAG. Foto: Joyce van Belkom

Warmste dag ooit

Ongeveer honderd mensen kwamen gisteren naar het Valkenbergpark in Breda voor een waterballonnengevecht. Maar de extreme hitte die was voorspeld bleef over het hele land uit. Het kwik bleef in De Bilt steken op 26,4 graden. In het Limburgse Arcen werd het met 32 graden het warmst. Volgens meteorologen kon het gisteren ‘de allerwarmste dag ooit’ worden. Daarvoor moest het warmterecord van 38,6 graden uit 1944 worden gebroken. Een Frans onweerscomplex en onvoorziene bewolking verstoorden dit feest.