De beste acts op het Best Kept Secret Festival, volgens de muziekredactie van NRC Handelsblad

Arctic Monkeys

Begonnen als driest viertal dat het straatleven in guur Sheffield in rinkelend rijm bezong. Ze wonen inmiddels in Los Angeles en ontwikkelden een venijnige rocksound. Bij optredens spelen ze onder meer de nog niet verschenen nummers Do I Wanna Know? en Mad Sounds. (HC) vrijdag 21 juni, 21:45u

Wolf Alice

Viertal uit Noord-Londen dat na verschillende genres – folk, singer-songwriter – is aangeland bij rock. Voorvrouw Ellie Roswell laat zich begeleiden door zoet echoënde gitaarpartijen en felle drumsound. Belooft explosief te worden. (HC) zaterdag 22 juni, 16:00u

Iceage

Vier begintwintigers voeren de punkscene in Kopenhagen aan. Ingenieuze punksongs zijn gedrenkt in galm, met jongehondenzang van voorman Bender Ronnenfelt. Nieuwste cd heet You’re Nothing. (HC) zaterdag 22 juni, 18:30u

French Films

Fins indierockbandje French Films heeft sound en aanpak goed afgekeken van bands als The Smiths, Ramones en Joy Division. Simpele maar doeltreffende liedjes van drie akkoorden: aftikken en gáán. Energie en speelsheid. (AK) zaterdag 22 juni,13:45u