Nooit alleen eten dankzij de lunchpool Reacties

Sfeer

Wie denkt dat de medewerkers van Ahold hun middagmaaltijd in een Albert Heijnsupermarkt bij elkaar moeten shoppen, heeft het mis. Op het kantoor van het detailhandelconcern in Zaandam wordt de lunch verzorgd door een extern cateringbedrijf. Er zijn dan ook niet alleen producten van de ‘Appie’ verkrijgbaar, maar een breed assortiment lunchwaren: van kipnuggets en tosti’s tot een saladebar.

„De dagmaaltijd is altijd erg populair”, zegt cateringmedewerker Brian. „Die kost iedere dag hetzelfde, iets meer dan 4 euro.” Vandaag staat er gestoofde kip in Bombay-Bali-saus en witte rijst op het menu, maar we zijn aan de late kant en de kip is op. Het wordt een kom bospaddenstoelensoep (romig), een paar flinke sneden oerbrood (heel vers) met St. Moret-kaas en vleeswaren en een glas melk.

Met het dienblad in de hand lopen we van het catering- naar het eetgedeelte: een vriendelijke, langwerpige ruimte met zowel grote als kleine tafels en veel oranje en groene accenten.

Reacties

Monique, die met een paar collega’s de lunch combineert met een bespreking, is met name tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding en het grote aanbod. „Al kies ik toch iedere keer voor sla en een broodje.” Ook Reinier is te spreken over de kantine, al bekent hij dat hij de lunch vandaag heeft overgeslagen. „We hadden net een knakworstenproeverij op de afdeling.” Zelfs tijdens de lunch is Ahold volgens hem met innovatie bezig: „De OR heeft onlangs een lunchpool opgezet. Dat houdt in dat je een mailtje kunt sturen en vervolgens gelinkt wordt aan iemand om mee te lunchen. Een soort speeddaten eigenlijk.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl