Een gefrustreerde Haase schreeuwt het uit op de baan: zet die muziek uit!!!

Haase schreeuwt het uit op de baan.
Haase schreeuwt het uit op de baan. Screenshot NOS

Een zwaar geïrriteerde Robin Haase is vanmiddag in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Rosmalen uitgeschakeld. De Nederlandse tennisser verloor op de Topshelf Open in twee sets van de Rus Evgeny Donskoy: 6-4, 7-5. En boos dat hij werd.

Haase ergerde zich dood aan de onrust op de baan tijdens de wedstrijd. Hij schreeuwde gefrustreerd: zet die muziek uit!

In de tweede set gaf de Hagenaar, nummer 57 van de wereld, een break voorsprong weg en leverde hij twee keer zijn service in. Vorig jaar was de eerste ronde het eindstation in Rosmalen voor Haase.

Haase liet het afweten op de beslissende momenten. In de eerste set kreeg hij zes breakpoints, maar benutte er geen één. Donskoy, die zestien plaatsen lager staat op de wereldranking, had aan één kans genoeg. In het tweede bedrijf serveerde Haase op 5-4 voor de set. Hij had zo een beslissende set kunnen afdwingen, maar verloor in plaats daarvan drie games op rij.