Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Bob Dylan ‘muzikaal niet zo begaafd’

Deze week wordt zangeres Joni Mitchell (69) geëerd met concerten in Toronto, waar ze zelf zal optreden. De Canadese omroep CBC brengt een interview met haar van maar liefst anderhalf uur.

Mitchell is opgewekt en strijdlustig. Ze ontkent heftig dat ze Bob Dylan ‘niet authentiek’ heeft genoemd en zegt dan toch maar dat Dylan muzikaal niet zo begaafd is. Ook legt ze uit dat ze het iconische lied ‘Woodstock’ kon schrijven juist omdat ze op het festival niet aanwezig was.

Vijf krenten uit de pap:

Het hele interview: