Bafana bafana toch op WK?

Gaat Zuid-Afrika nu wel of niet naar het WK voetbal in Brazilië. De gastheer van 2010 leek uitgeschakeld na de nederlaag afgelopen zondag tegen Ethiopië, maar er is weer een sprankje hoop voor Bafana Bafana .

De voetbalbond van Ethiopië heeft namelijk een blunder begaan tijdens het gewonnen WK-kwalificatieduel tegen Botswana op 8 juni. In dat duel stelde Ethiopië de geschorste speler Minyahile Beyene op. Hij had in de voorgaande wedstrijd twee keer een gele kaart gekregen en was geschorst. De Ethiopische bond erkende gisteren de fout. Zondag gaf wereldvoetbalbond FIFA aan het incident te onderzoeken.

In Zuid-Afrika is verheugd gereageerd op het bericht. Door de administratieve blunder wordt de 2-1 zege van Ethiopië op Botswana waarschijnlijk omgezet in een 3-0 nederlaag. Zo slinkt de voorsprong van Ethiopië op Zuid-Afrika tot twee punten. In september spelen beide ploegen elk hun laatste kwalificatieduel.

Iran, Zuid-Korea en Australië hebben zich gisteren al verzekerd van WK-deelname in 2014. Iran won met 1-0 bij Zuid-Korea. Daardoor werd Iran groepswinnaar, Zuid-Korea plaatste zich op doelsaldo vóór Oezbekistan. Australië won met 1-0 van Irak.