Verantwoorde bijbaan

Doen //

Geef je opBlikopenerStedelijk Museum zoekt jongeren met een frisse kijk op kunst

Jonge kunstliefhebbers opgelet: het Stedelijk Museum heeft misschien wel de perfecte bijbaan voor je. Het museum heeft sinds 2008 ‘Blikopeners in dienst’ – jongeren tussen de 15 en 19 jaar die een jaar lang voor het museum werken – en is op zoek naar nieuwe mensen. Blikopeners geven rondleidingen en advies, zijn host van een eigen museumzaal, organiseren speciale evenementen en maken zo leeftijdgenoten enthousiast voor kunst, cultuur en musea. De nieuwe groep begint in september en zal de vijfde lichting Blikopeners worden die bij het museum aantreedt. De jongeren zullen onder andere rondleidingen en workshops organiseren en betrokken zijn bij evenementen als de Museumnacht en het jaarlijkse Blikopener-event. Aanmelden kan tot 1 augustus 2013 via stedelijkmuseum.nl/educatie/blikopeners/aanmelden.