Spurs op voorsprong tegen Miami in finale

San Antonio Spurs is dichtbij het kampioenschap in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De Spurs wonnen vannacht voor eigen publiek het vijfde duel in de best of seven-serie van Miami Heat met 114-104. Door de overwinning is Spurs nog een zege verwijderd van de titel.

De Spurs, die in het eerste kwart een voorsprong van dertien punten hadden genomen, trokken in het derde kwart de wedstrijd definitief naar zich toe. In drie minuten tijd liep de thuisploeg uit van twee naar twaalf punten voorsprong.

In het vierde kwart probeerde de bezoekers uit Miami nog terug te komen in de wedstrijd via onder andere een reeks aan rake driepuntsschoten van Ray Allan, maar zij kwamen niet meer naast de thuisploeg.

Bij de Spurs maakten alle startende spelers meer dan vijftien punten en zorgde gezamenlijk voor 107 van de 114 punten. Tony Parker was met 26 punten topscorer, gevolgd door Manu Ginobili met 24 punten en tien assists. Bij Miami waren de sterspelers LeBron James en Dwyane Wade ieder goed voor 25 punten – alleen goed voor de statistiek.

Morgenavond wordt de zesde wedstrijd gespeeld in Miami. Titelhouder Heat moet die wedstrijd winnen om een zevende duel, eveneens in Miami later in de week, af te dwingen. Als de regerend kampioen morgen niet wint, kroont San Antonio zich voor de vijfde keer in de clubhistorie tot kampioen van de NBA.