Kortkolom sport

‘Peter Bosz nieuwe trainer van Vitesse’

Amsterdam. Peter Bosz (49) wordt trainer van Vitesse, zo meldt De Gelderlander vanmorgen. De coach die de afgelopen drie jaar onder contract stond bij Heracles zou het met de voetbalclub uit Arnhem eens zijn geworden over een contract. Zaterdagavond bevestigde Bosz bij Eredivisie Live in gesprek te zijn met de nummer vier van vorig seizoen. Voor Bosz zou Vitesse, dat dit voorjaar afscheid nam van Fred Rutten, zijn vierde club als trainer in Nederland worden. Eerder was hij werkzaam bij De Graafschap en AGOVV en technisch directeur bij Feyenoord. Hij voetbalde zelf drie jaar voor Vitesse. (NRC)

Dopingzondaar Deco 30 dagen geschorst

Amsterdam. De Portugese voetballer Deco heeft van de tuchtcommissie in Rio de Janeiro een schorsing van dertig dagen gekregen voor het gebruik van het verboden middel furosemide, een vochtafdrijvend middel. Aangezien de schorsing met terugwerkende kracht op 7 mei inging en Deco die straf al heeft uitgezeten, is hij per direct speelgerechtigd voor zijn club Fluminense. De 35-jarige middenvelder testte eind maart positief op het middel. (Novum)

Coach Heynckes (68) stopt er helemaal mee

Amsterdam. Jupp Heynckes stopt als trainer in het topvoetbal. „Het ligt niet in mijn aard om dingen uit te sluiten, maar ik heb niet de ambitie nog ergens als coach te werken”, liet de 68-jarige Heynckes gisteren weten aan voetbalmagazine Kicker. De Duitse trainer won afgelopen seizoen met Bayern München de Champions League, de landstitel en de Duitse beker. (NRC)

Lorenzo de snelste in Grote Prijs Catalonië

Amsterdam. De Spaanse MotoGP-coureur Jorge Lorenzo heeft gisteren de Grand Prix van Catalonië gewonnen. De Yamaha-rijder was landgenoten Dani Pedrosa en Marc Marquez van Honda te snel af. De regerend wereldkampioen nadert Pedrosa tot op zeven punten in de stand om de wereldtitel. In de Moto3-klasse viel Nederlander Jasper Iwema snel uit. Na een crash met Niklas Ajo moest hij de strijd staken. De zege ging naar de Spanjaard Luis Salom. (Novum)

BMX’er van Gorkom wint op Papendal

Amsterdam. BMX’er Jelle van Gorkom (21) heeft gisteren de wereldbekerwedstrijd op Papendal gewonnen. Bij de vrouwen eindigde Laura Smulders net naast het podium. De 18-jarige Smulders, vorig jaar tijdens de Olympische Spelen in Londen nog goed voor brons, werd vierde. De winst ging naar de Colombiaanse Mariana Pajon, olympisch kampioene. (NRC)

Begemann-Zeekant winnen Rondje Texel

Amsterdam. Zeilers Oscar Zeekant en Karel Begemann hebben gisteren de Ronde om Texel gewonnen. De twee gingen in een kleine drie uur met hun catamaran het eiland rond. De race was door de harde wind van zaterdag naar zondag verplaatst. (NRC)