DPA neemt ICT over

Detacheringsbedrijf DPA uit Amsterdam heeft een overnamebod gedaan op automatiseringsbedrijf ICT Automatisering uit Barendrecht. DPA is gespecialiseerd in het tijdelijk uitplaatsen van hoogopgeleide professionals. Automatiseerder ICT Automatisering leent net als DPA gespecialiseerd automatiseringspersoneel uit en is daarnaast actief als software-ontwikkelaar.

Na de overname ontstaat een bedrijf met een omzet van 143 miljoen euro en 1300 man personeel. DPA-topman Eric Winter stelt in een interview met Het Financieele Dagblad dat ICT Automatisering de afgelopen jaren teveel met zichzelf is bezig geweest in plaats van met de markt. „Maar ze hebben mooie bedrijven als klanten, een goede reputatie en ze passen goed bij ons.”

Vooruitlopend op het bod dat vanochtend bekend werd, heeft DPA al een belang van 20 procent genomen in ICT Automatisering. Dit belang is overgenomen van twee grootaandeelhouders in ICT automatisering.

De overname wordt gestructureerd als een fusie, er gaat geen cash over tafel. Aandeelhouders ICT krijgen 13 aandelen DPA in ruil voor 4 aandelen ICT. Op basis van de slotkoersen van vrijdag betekent dat een premie van 44 procent voor de aandeelhouders van ICT. De koers van het aandeel ICT steeg vanochtend op de Amsterdamse beurs van 3,56 naar 4,40 euro, een winst van bijna 25 procent. De koers van aandeel DPA bleef vrijwel onveranderd.