Nog geen duidelijkheid over ontvoerde Nederlanders in Jemen

Er is nog geen duidelijkheid over hoe het gaat met de twee ontvoerde Nederlanders in Jemen. Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen worden sinds een week vermist. Spiegel werkt in Jemen als correspondent voor de NOS, NRC Handelsblad, Elsevier en de Wereldomroep.

Gisteren werd bekend dat het stel is ontvoerd. Wie achter de ontvoering zitten, is nog niet bekend.

Spiegel en haar man verdwenen nadat ze hun huis in het Hadda-district in de hoofdstad Sanaa hadden verlaten. Toen ze na een paar dagen niet terugkwamen om hun hond te voeren, werd er alarm geslagen.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken wilde tegen persbureau Novum vandaag geen verdere uitlatingen doen over eventuele daders of omstandigheden. Wel laat zij weten dat er een intensieve zoektocht gaande is.