‘Nederlands stel waarschijnlijk ontvoerd in Jemen’

Een Nederlandse vrouw en haar man zijn al een week vermist in Jemen. Volgens een bron bij de politie van de hoofdstad Sanaa is het aannemelijk dat het stel is ontvoerd, schrijft persbureau AP.

Volgens de bron werkt de vrouw er als onderzoeker. Zij en haar man verdwenen nadat ze hun huis, in het Hadda-district van Sanaa, waar veel diplomatieke missies gehuisd zijn, verlaten hadden.

“Waarschijnlijk zijn ze ontvoerd, maar we weten niet wie erachter zit.”

De Nederlandse ambassade is volgens AP niet bereikbaar voor commentaar. Tegenover nrc.nl kon het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigen dat een Nederlandse man en vrouw in Jemen vermist zijn, maar meer informatie is er op dit moment nog niet.

Er zijn de afgelopen tijden meerdere malen Westerse mensen ontvoerd in Jemen. In mei werden een Oostenrijker en twee Finse mannen vrijgelaten nadat ze in december waren ontvoerd en aan Al-Qaeda waren verkocht. In februari werd een Zwitserse vrouw vrijgelaten na een jaar te zijn vastgehouden.