...maar Spyker daalt na hard oordeel rechter

Het had de week van Victor Muller moeten worden. Hij zou bij de rechter in Detroit zijn gelijk halen over de blokkade die General Motors in 2011 uitsprak over de overname van Saab door het Chinese Youngman. Maar helaas, rechter Gershwin A. Drain wilde niet meewerken aan de wraak van Muller, die een schadeclaim van vele honderden miljoenen in gedachte had. De zitting duurde al bij al een half uur. En toen gooide judge Drain de claim van Muller in de prullenbak. General Motors had volgens hem het recht om de verkoop te weigeren. End of story. Behalve dan op Beursplein 5, waar beleggers de koers van het aandeel Spyker in aanloop naar het vonnis bijna 50 procent opdreven. Na het vonnis viel het aandeel weer terug naar het oude niveau: zo’n 70 cent.