Opinie

Gluipkabouters

Youp

Of Trix en Lex zelf betrokken zijn geweest bij de aanleg van het zijspoor voor Geertje? Ja! Moeder en zoon hebben natuurlijk niet persoonlijk met Fred de Graaf gebeld, maar regelden wel heel sluw dat de man als een dronken Albanese schaker moest gaan puzzelen om Wilders op 30 april zo ver mogelijk van Lex & Max te houden. Daar hebben ze hun gluipkabouters voor.

Hoe dat in zijn werk gaat? Dat zou je aan Dries en Ruud moeten vragen. Die weten dat en willen het graag vertellen. Vooral Lubbers, maar dan moet je snel zijn omdat hij tussen nu en twee weken gedwongen opgenomen wordt in een psychiatrische inrichting. De isoleercel is al in gereedheid gebracht. Hij mag echt nooit meer praten. Staatsgevaarlijk dement staat er op zijn dossier.

Eerst kakelde hij botergeil in een actualiteitenprogramma hoe hij zich ooit persoonlijk met de partnerkeuze van de prinsen Alexander, Friso en Constantijn had bemoeid. Dat was pijnlijk voor Trix, maar nog redelijk onschuldig. Nu heeft hij echter onthuld dat ons land al jaren kernkoppen herbergt en verteld waar die krengen precies liggen weg te roesten. Gefeliciteerd Volkel. Bij de volgende wereldoorlog worden jullie als eerste van de kaart geveegd!!! Dit weekend zijn in dat Brabantse dorp de Luchtmachtdagen. Misschien is het een goed idee om Lubbers als gids in te huren?

Goed duo, die Lubbers en Van Agt. Dries schijnt een keer per week te risken met Gretta Duisenberg en dan neuriën ze aan het eind altijd even samen het Horst Wessellied.

En Ruud heeft sinds kort een exclusief contract met het weekblad Privé. De ex-premier vertelt over de hobby’s van prins Bernhard. Hij leerde Ruud hoe je je hand behendig op een vrouwenbil legt. De kneepjes van het vak dus. Hoofdredacteur Santegoeds hangt kwijlend aan de lippen van de leeglopende bejaarde. Evert ziet dit echter nog niet als zijn journalistieke hoogtepunt. Dat komt pas als Jeroen Krabbé gaat dementeren en hem exclusief vertelt hoe het kleine kutkeffertje van Barbra Streisand in 2013 in het Rijksmuseum na sluitingstijd tegen De Nachtwacht stond te zeiken. En dat museumdirecteur Pijbes een keukenrol bij zich had om de zaak droog te deppen. Dat waren nog eens tijden.

Hij zal dan ook vertellen dat dezelfde Barbra in die tijd verbaasd en verbolgen was over het feit dat er geen werk van de grote Jeroen Krabbé in het Rijksmuseum hing. En toen ze hoorde dat er ook niks van hem in het Stedelijk te vinden was, dreigde ze haar tweede concert in Amsterdam af te zeggen. Uit protest. Jeroen heeft haar toen persoonlijk overgehaald om haar publiek niet de dupe te laten worden van deze artistieke dwalingen van de blinde Nederlandse museumdirecties.

Maar terug naar die zielige Fred de Graaf, die overigens gewoon in de Eerste Kamer blijft zitten. En uiteraard al zijn nevenfuncties houdt. Ik vond hem in de aanloop naar het feestje zo leuk. Met een chronische erectie kampeerde hij een maand in De Nieuwe Kerk. Zo intens genietend van zijn finest hour. Maar nu treedt hij af als voorzitter.

„Aftreden?”, bulderde Teeven afgelopen donderdag tegen Rutte en Opstelten. „Je kruipt als een echte VVD’er nederig voor de Oranjes en daarna lul je jezelf er tegen iedereen behendig uit. Dat is politiek Maar je treedt toch niet af? Al had die Wilders zich verhangen.”

Frans Weekers mompelde: „Hij had eerst met mijn leermeester Jos van Rey moeten bellen. Die weet hoe je dat doet met zachte G. Aanval is de beste Limburgse verdediging.”

Maar hoe komen we er achter of Trix en Lex erachter zaten? Gewoon Obama bellen. Die volgt ons allemaal. Een president die echt naar zijn volk luistert. En niet alleen zijn eigen volk.

Kort en bondig: Trix & Lex moesten Geert niet, die sneue De Graaf heeft zich laten misbruiken en moet er nu voor bloeden. Dat soort bloedt trouwens graag voor de monarchie. En ik sta voor het eerst van mijn leven achter Geert. Vierkant zelfs. Hoop zo dat hij komende week zijn rechtse tanden in dit eng manipulerende koningshuis zet en voorlopig niet loslaat. Is trouwens ook goed voor die examens stelende Rotterdamse Marokkanen. Dat Geert even iets anders aan zijn blonde hoofd heeft. Zijn ze toch geslaagd.