Actievoerders folderen tegen verblijf pedofiel

In Venray hebben enkele actievoerders vrijdag folders uitgedeeld om inwoners te waarschuwden voor de veroordeelde pedofiel Benno L. die in de gemeente is komen wonen. Ook zaterdag waren zij van plan inwoners te attenderen op zijn aanwezigheid.

Zwemleraar Benno L. (63) kwam vorige week voorwaardelijk vrij nadat hij tweederde van zijn gevangenisstraf had uitgezeten. Hij zat vast sinds 2009. Hij had zes jaar gekregen voor het plegen van ontucht met tientallen meisjes, van wie een groot aantal verstandelijk beperkt was. Twee kinderen heeft hij ook aangerand. Justitie verbond aan zijn voorwaardelijke vrijlating de voorwaarde dat L. zich niet mag vestigen in elf gemeenten waar zijn slachtoffers wonen.

De burgemeester van Venray heeft bevestigd dat L. nu in een resocialisatiewoning bij tbs-kliniek de Rooyse Wissel woont. Die woningen worden gewoonlijk gebruikt om tbs’ers in de laatste fase van hun behandeling aan meer vrijheden te laten wennen. De kliniek houdt daarbij toezicht op hen. Benno L. mag zich vrij bewegen.

Actiegroep Venray pedovrij vindt dat L. niet thuishoort in de „kinderrijke” gemeente Venray en roept op haar website op tot „radicale acties.”