Veiling Scheveningse pier trekt honderd kopers

Foto NRC / Roel Rozenburg

Ongeveer honderd partijen hebben belangstelling voor de pier van Scheveningen. De veiling van het bouwwerk vindt plaats op 24 september. Kopers moeten hun deelname aan de veiling een maand eerder bevestigen, meldt curator Marc Udink vandaag.

De afgelopen maanden heeft de curator de mogelijkheden onderzocht om de pier verder te ontwikkelen. Ook zijn de kosten berekend van de sloop van het stalen eiland, een onderdeel dat sinds de jaren tachtig niet meer in gebruik is. Volgens boze huurders voert Udink, die de pier leeg wil veilen, een uitsterfbeleid.

De Scheveningse pier van de familie Van der Valk werd begin dit jaar failliet verklaard. Het horecaconcern had de pier al een jaar te koop staan. Eind januari besloot de curator dat de pier openbaar wordt geveild, vanwege grote nationale en internationale belangstelling.

Voor de koop gelden er enkele voorwaarden, waaronder een minimale kooprijs. Met de gemeente is overlegd over de specifieke eisen die aan de nieuwe eigenaar worden gesteld.