Uitgelicht

Film

When Harry Met Sally... (Rob Reiner, 1989, VS). Vriendschap tussen mannen en vrouwen is onmogelijk. Deze bewering van Harry (Billy Crystal) staat centraal in deze plezierige komedie die caleidoscopisch overzicht biedt van relatievormen. Harry roept het tegen Sally (Meg Ryan) en hoewel ze duidelijk voor elkaar bestemd zijn, zorgt zijn uitspraak ervoor dat het jaren duurt voordat ze nader tot elkaar komen. Leuke bijrollen van Bruno Kirby en Carrie Fisher. Canvas, 22.20-23.50u.

The Breakfast Club (John Hughes, 1985, VS). Hughes was in de jaren tachtig de koning van de tienerfilm. Critici verweten hem een sentimentele blik op de adolescententijd, maar tallozen herkenden zich in Pretty in Pink en Ferris Bueller’s Day Off. De succesvolste is The Breakfast Club. Vijf tieners moeten op zaterdag nablijven en ontdekken dat ze, ondanks verschillende achtergronden en temperamenten, veel gemeen hebben. BBC 2, 00.05-01.40u.

Informatief

Little Cat Diaries. Na de onthullingen over het verborgen leven van de kat, gisteravond in The Secret Life of the Cat, vanavond een mini spin-off, over een aantal van de poezen die gisteravond opvielen. Met de indringer, een ongecastreerde en thuisloze kater van buiten het dorp; de jager, die alleen eet wat hij zelf vangt; en de deserteur, die huis en haard verlaten heeft en is gaan samenwonen met een nieuw stel baasjes. BBC 2, 23.00-23.30u.

Amusement

Court-circuit Spécial Festival d’Annecy. Uitzending in het kader van het animatiefilmfestival. Met korte documentaire over het maken van Mademoiselle Kiki et les Montparnos van Amélie Harrault, wier hommage aan model Kiki de Montparnasse en de schilderkunst van de jaren 20 daarna vertoond wordt. We zien ook Terre d’écueil van Michal en Uri Kranot, Le Banquet de la concubine van Hefang Wei, Miniyamba van Luc Perez en tot slot Het Monster van Nix van de Nederlandse regisseur Rosto (met de stemmen van Tom Waits en Terry Gilliam). Arte, 00.10-01.45u.

Radio

Avondconcert: Berlin to New York. Concert in het kader van het Holland Festival, door het Berlijnse strijkensemble Kaleidoskop met Sonic Youth-gitarist Lee Ranaldo. Het ensemble wordt steeds opgedeeld in kleinere groepen en speelt muziek van Charles Avison, Sebastian Claren, Julia Wolfe en Bill Morrison, en van Ranaldo. Radio 4, 20.02-23.00u.

ToneJazz Festval: Mechanical Duck. Opname van 17 mei uit De Toonzaal, Den Bosch. Het trio van Jasper Blom, Folkert Oosterbeek en Felix Schlarmann, aangevuld met operazanger (tenor) Charles Hens, gaat aan de haal met Die schöne Müllerin, de liederencyclus van Franz Schubert. Het resultaat wordt omschreven als glamjazzrock. Ook aandacht voor recent verschenen cd’s. Radio 6, 23.02-01.00u.