Twee doden bij ongeluk gasplatform voor kust Nederland

Bij een ongeluk op een gasplatform voor de Nederlandse kust zijn vandaag twee mensen om het leven gekomen. Een derde slachtoffer is zwaargewond naar een ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. Dat meldt de kustwacht.

De toestand van het derde slachtoffer is stabiel. Over de identiteit en nationaliteit van de slachtoffers is volgens NU.nl nog niets bekend. Volgens de eerste berichten werden de twee mensen gedood toen er tijdens een test een slang losschoot. Ze overleden op het platform.

Om 09.50 kreeg het Kustwachtcentrum Den Helder de melding van een platform van de Franse energiemaatschappij GdF Suez dat er tijdens testwerkzaamheden een ernstig incident had plaatsgevonden. Het platform staat op ongeveer honderd kilometer ten noordwesten van Den Helder. De productie lag op het moment van het ongeval stil.

Staatstoezicht op de Mijnen en de Eenheid Maritieme Politie zullen onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval.