Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Vertraging

Zaterdag hadden we een bijeenkomst in het centrum van Haarlem. Een goede reden om eens de trein te nemen, maar tussen Leiden en Haarlem ging het mis. De trein kwam in botsing met een uitgebroken paard wat het paard het leven kostte. Na bijna twee uur mochten wij de trein verlaten. We liepen langs de spoorlijn naar een nieuwbouwwijkje in het nabijgelegen Voorhout. Daar stonden bussen die ons naar Haarlem zouden brengen. In de hoofdstraat van Voorhout ging het wederom mis. Het dorpje was bezweken onder een verkeersinfarct. De spoorbomen gingen al uren niet meer open; er was een trein tegen een paard gebotst.

Eduard van der Kun