Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

PvdA-Kamerlid Désirée Bonis stapt op

Desiree Bonis wordt als PvdA-Kamerlid beëdigd in de Tweede Kamer in september.
Desiree Bonis wordt als PvdA-Kamerlid beëdigd in de Tweede Kamer in september. Foto ANP / Robert Vos

PvdA-Kamerlid Désirée Bonis stapt op uit de Tweede Kamer. Ze legt haar lidmaatschap van de Kamer neer omdat het haar niet heeft gebracht wat ze ervan had verwacht, laat een woordvoerder van de partij vanavond volgens persbureau Novum weten.

De fractie betreurt het dat de buitenlandwoordvoerder ermee stopt. De 53-jarige oud-diplomate stond op de negende plaats van de kandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ze zat sinds vorig jaar in de Kamer.

In een verklaring zou Bonis volgens de NOS melden:

“De overstap van de diplomatie naar de Tweede Kamer heeft mij niet gebracht wat ik ervan had verwacht. Maar ik ben en blijf een sociaaldemocraat en zal me graag voor de PvdA blijven inzetten”

Bronnen binnen de fractie verklaarden tegenover NOS dat Bonis tot de conclusie zou zijn gekomen dat ze niet in de politiek past.

GroenLinks-fractievoorzitter Van Ojik in een reactie:

Twitter avatar BramvanOjikGL Bram van Ojik Met vertrek Bonis uit PvdA fractie verliest Kamer zeldzame combinatie van kennis en engagement.

D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma:

Twitter avatar swsjoerdsma Sjoerd W. Sjoerdsma Jammer dat Desirée Bonis (PvdA) de Kamer verlaat. Heb haar leren kennen als een prettige, deskundige en betrokken collega.