Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Entertainment

Puur, rauw en solo

Gaan //

muziekNaked Song FestivalSolo Singer-songwriters15 juni, Muziekgebouw Eindhoven, € 31, nakedsong.nl

Nee, de artiesten staan niet naakt op het podium. Op het Naked Song Festival gaan de muzikanten terug naar het begin: solo. Verdeeld over zes podia in het Eindhovense Muziekgebouw treden een middag en een avond lang nationale en internationale singer-songwriters op met vaak niet meer dan een gitaar, een stem, een spotlight. Puur, rauw en ontdaan van alle overbodigheden. Verwacht ongebreidelde americana, doorleefde blues, rootsy folk en andere akoestische parels. Met als headliners de Britse singer-songwriter Jonathan Jeremiah, de Australiër Xavier Rudd, ‘Grote prijs van Nederland’-winnaar Rogier Pelgrims en Patrick Wolf.