Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Eindelijk regen

Na een lange droge periode is er eindelijk weer op veel plaatsen regen gevallen. Vrijwel overal waren dit de eerste regendruppels van deze maand. Ook de komende dagen kunnen nog een paar buien vallen, maar de zon laat zich ook geregeld zien en de temperaturen blijven aangenaam.

Morgen profiteren we nog even van een hogedrukgebied dat net ten zuiden langs Nederland trekt. Dit levert een nagenoeg droge dag op met geregeld zonneschijn. Er is minder wind, alleen vlak bij zee waait het nog vrij krachtig uit het zuidwesten, windkracht 5. Als het hogedrukgebied in de avond verder oostwaarts naar Duitsland trekt, komt vanuit het westen de weg vrij voor storingen die via de Atlantische Oceaan en de Britse eilanden op ons af komen.

Zaterdag trekt een koufront van west naar oost over Nederland. Dit levert tijdelijk wat meer wolken op en een paar buien. In de ochtend is in het oosten nog veel ruimte voor zon, terwijl het westen vanaf de middag weer geregeld de zon te zien krijgt. ’s Avonds trekken de buien alweer naar Duitsland. De zuidwestenwind wakkert weer wat aan en wordt krachtig aan zee, rond 6 Bft. Zondag is het weer wat rustiger en blijft het op een enkele bui na droog. Beide weekenddagen worden aangename temperaturen bereikt, tot lokaal 22 graden op zondag.

Begin volgende week wordt het zelfs nog een paar graden warmer, maar vallen soms wel stevige regen- en onweersbuien.