Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Winkels

CO -vrije choco 2

Doen //

transportChocoladekaravaanGrenada Chocolate Company14 juni, NSDM-werf Amsterdam chocoladeboot.nl

Drie maanden geleden werden in het Caraïbisch gebied 55.000 repen chocolade in het zeilende vrachtschip Tres Hombres geladen. Vorige week kwamen ze aan in Amsterdam, en komende vrijdag wordt de chocola opgehaald door een twintigtal vrijwilligers die de repen op de fiets naar winkels in Nederland en België brengen. Het zou een vrolijk statement worden – voor de tweede maal wordt chocolade van de Grenada Chocolate Company CO2-vrij bij de Nederlandse en Belgische consument gebracht – maar ook lovenswaardige initiatieven worden getroffen door het noodlot: op 1 juni verongelukte oprichter van de Grenada Chocolate Company, Mott Green. Toch zijn er plannen gesmeed om een dergelijk project in New York op te zetten.