Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Media

Als je kat maar snor zit

Zien //

InternethypeCatbeardingOptische Illusie Gezien op verschillende sociale media en o.a. cat-beard.com, buzzfeed.com

Internet en katten. De twee lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. De laatste grote hype op social media zijn cat beards, foto’s waarop mond en kin van mensen zijn vervangen door die van een kat. Geen Photoshop, maar een simpele optische illusie. De truc is om een kat precies voor je gezicht te krijgen terwijl die achterwaarts jouw kin een kopje geeft. Cat bearding kwam de afgelopen weken in zwang op sociale media. Al snel volgde een reactie van hondenliefhebbers: dog beards. Dit was meteen een versimpeling van de rage: honden bleken een stuk makkelijker stil te zitten. Vele mislukte – maar daarom niet minder grappige – foto’s met recalcitrante katten vonden ook een plekje op internet, op failedcatbeards.tumblr.com bijvoorbeeld.