Woestijn op roestig blikje

Zien //

FotografieDavid Emitt AdamsConversations with history Fotoserie, te zien op davidemittadams.com

Ooit was de woestijn van Arizona onbegaanbaar, een land van indianen en pioniers met baarden. Het was het Amerikaanse Westen zoals je het kent uit de film. Een woest landschap dat in de jaren 60 en 70 van de 19de eeuw prachtig is vastgelegd door fotograaf Timothy O’Sullivan. Maar tegen de tijd dat David Emitt Adams (1980) in Arizona opgroeide, was dat landschap allang verdwenen en overgenomen door de mens. Tegenwoordig zijn er huizen en gebouwen en lopen er wegen door de ooit zo moeilijk begaanbare woestijn. Adams – die zich haast niet kan voorstellen dat de mens ooit géén invloed had op de natuur – kopieerde voor zijn serie Conversations with History foto’s van de woestijn zoals die nu is en drukte ze af op roestige blikjes.