Messi verdacht van belastingontduiking voor 4 miljoen

De Argentijnse aanvaller Messi speelt al sinds 2004 voor Barcelona.
De Argentijnse aanvaller Messi speelt al sinds 2004 voor Barcelona. Foto AFP / Jorge Guerrero

Lionel Messi wordt door de Spaanse justitie verdacht van belastingontduiking. De sterspeler van Barcelona zou in 2007, 2008 en 2009 zijn belastingformulieren verkeerd hebben ingevuld en zo’n vier miljoen euro hebben achtergehouden voor de belastingdienst.

Ook zijn vader Jorge Horacio Messi is aangeklaagd. Een officiële aanklacht tegen Messi en zijn vader is er overigens nog niet. Eerst moet een rechter de zaak van de aanklager goedkeuren. Als dat is gebeurd, zal de Argentijn zich moeten verantwoorden tegenover een rechter.

Op zijn Facebook-pagina zegt Messi verbaasd te zijn over de aanklacht.

“We have just known through the media about the claim filed by the Spanish tax authorities. We are surprised about those news, because we have never committed any infringement. We have always fulfilled all our tax obligations, following the advice of our Tax Consultants who will take care of clarifying this situation.”

Het netto jaarsalaris van Lionel Messi wordt geschat op 16 miljoen euro.