Lunch met kruiden van het dakterras

Sfeer

Deze organisatie voor boeren en tuinders heeft een kantine in rustieke sfeer: stevige houten tafels en stoelen, een open keuken en geen pakjes of zakjes: kaas en worst liggen los op een plank uitgestald. Wie extra kruiden wil, kan ze op het terras halen. Er wordt in deze keuken van cateraar Hutten zoveel mogelijk gewerkt met streekproducten van boeren die ZLTO-lid zijn, vertelt facility manager Bas van Oort: „Laatst hadden we hier een kraampje van een boer die zijn eigen, speciale brood aan de man bracht.”

Wij kiezen een driehoekige sandwich met komijnekaas, sla en kruidenboter, een zalmsoep, een bakje salade en een verse jus. Een erg lekkere sandwich, verse soep en heel goede jus. Alleen de salade is wel erg koolachtig, maar wie weet zijn we gewoon te stads voor deze smaak.

Reacties

Veel docenten van de naastgelegen HAS Hogeschool (een agrarische opleiding) komen hier graag lunchen, zelfs al betalen zij 20 procent meer dan het personeel van ZLTO. HAS-docente Milouska: „Het eten is hier lekkerder, bij ons is de kantine meer gericht op de smaak en het budget van studenten. En we hebben hier meer rust, op school komen er tijdens de lunch toch vaak studenten nog even wat vragen.” Haar collega Manon: „Het is allemaal heel lekker en gezond. En duur is het ook niet.”

ZLTO’er Bart, projectleider: „Het is hier goed eten in gezellige omstandigheden. Ik pak altijd hetzelfde: soep en een bruine boterham met vlees.” Zijn collega Louis: „Ik ook, maar dan twee keer zoveel.” De enige voorzichtige klacht komt van Perry, op bezoek namens groenteverwerker Ardo: „Jammer dat je alleen met je chipkaart kan betalen. Verder is alles in orde.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl