Ik ben heel brutaal in afdingen

Fiorienne Westenberg (24) is communicatiemanager en projectassistent Ze werkt bij organisatie-ontwikkelbureau GUEST Fiorienne woont met een vriendin in een huurhuis

‘Vorig jaar in januari ben ik bij GUEST begonnen. Ze wilden me niet meer kwijt na mijn afstudeerstage voor mijn opleiding communicatiemanagement en boden me deze baan aan – een functie die er nog niet was. Voor mijn stage stond ook geen vacature open, ik heb gewoon gezocht naar een bedrijf dat bij me paste en ze een brief gestuurd waarin ik vrij brutaal uitlegde wat er beter kon aan hun website.

„Ik vind dat ik een mooi starterssalaris verdien. Daar heb ik wel voor onderhandeld: op internet had ik opgezocht wat een startende communicatiemanager verdient en hierdoor heb ik toch een centje meer gekregen. Nadat mijn halfjaarcontract werd verlengd, kreeg ik vanzelf een salarisverhoging.

„Toen ik deze baan kreeg aangeboden, heb ik even getwijfeld. Ik was nog maar 23, wilde ik al werken? Mensen zeiden: ga doorstuderen, doe een master. Maar communicatiewetenschap vind ik eigenlijk onzin, realiseerde ik me. Het is zo’n praktisch vak, dat leer je door te doen. Werkervaring telt meer dan studie. Ik ben heel blij dat ik voor deze baan heb gekozen: ik wil niet meer in de boeken zitten, ik wil nú mooie dingen doen. En dat lukt – zo organiseer ik pr-events en maak ik bedrijfsfilms.

„Er werken hier maar tien mensen, waardoor ik eigenlijk geen doorgroeimogelijkheden in mijn vakgebied heb. Dat vind ik jammer. Vrienden verklaren me voor gek als ik over zoiets klaag, zij zeggen: wees blij dat je zo’n mooie baan hebt. En dat ben ik ook. Maar ja, ik ben nou eenmaal ook zo ambitieus als de pest.”