Het kriebelt als het niet lekker loopt

„Al mijn hele leven wil ik alles om mij heen beter organiseren. Als ik zie dat iets niet lekker loopt binnen een bedrijf begint het onmiddellijk te kriebelen. Laatst nog bijvoorbeeld, toen ik een nieuwe afvalpas aanvroeg bij de gemeente en tot drie keer toe voor niets bij het loket stond omdat ‘er wat mis was gegaan in de interne communicatie’.

„Veel organisaties beginnen overhaast aan een project zonder eerst een realistische planning en begroting op te stellen. Dat heeft grote consequenties voor de kosten en de klanten. Als projectmanager zou ik graag met de verschillende partijen bij elkaar komen om het vanaf het begin tot het einde in goede banen te leiden.

„Na mijn afstuderen ben ik naar het noorden van het land verhuisd, omdat mijn vriend er een baan kreeg. Helaas liggen de vacatures hier niet voor het oprapen. Om toch werkervaring op te doen, heb ik stage gelopen bij een management- en communicatiebureau.

„Ik werd er in het diepe gegooid en daar vaar ik wel bij. De eerste maand zat ik meteen aan tafel met marketingmanagers uit Hongkong over een ingewikkeld 3D-project. Ik vind het belangrijk om te weten hoe alles in elkaar steekt en al gauw begreep ik het onderwerp minstens zo goed als zijzelf.

„Momenteel doe ik vrijwillig de communicatie van een pas opgestart bedrijf en heb ik een tijdelijke bijbaan bij Nedtrain. Daar ondersteun ik monteurs bij de invoering van een nieuw systeem. Ook nu vind ik het leuk en belangrijk om die nieuwe techniek zelf helemaal te begrijpen.”

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je jezelf graag pitchen? Of heb jij misschien de ideale baan voor Claudia Garritsen? Mail naar werk@nrc.nl