Heel veel open deuren

E-Book

Solliciteren voor starters, Hanneke van Stigt Thans, 6,49 euro **

Dat is dan weer het voordeel van een e-book, je kunt er geen hap uitnemen terwijl je dat uit frustratie wel zou willen. Dus schreeuwen we maar naar het e-book Solliciteren voor starters. „Open deur”, „wist ik al” en „ik ben toch geen zestien meer”. Dat zijn zo’n beetje de reacties die dit boek oproept. Maar, ook al worden in het boek voorbeelden gebruikt van een student economie, dit is niet het boek voor hoger opgeleide starters. Dit is een boek voor schoolverlaters en mensen die zich nog nooit met solliciteren hebben beziggehouden. Er staan geen originele of nieuwe tips in. Het is basisinformatie en als je twijfelt of je daar soms iets in mist, kan dit boek nog uitkomst bieden. Ook al word je aangesproken als middelbare scholier. Ieder hoofdstuk eindigt met de ‘belangrijkste ontdekkingen’ van het hoofdstuk. De belangrijkste ontdekking van het boek is dat het geschreven is voor een andere doelgroep dan voor de lezers van deze krant. Voor de compleet onervaren starters kan het een handig werkje zijn.