Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Fox komt deze zomer met een tv-zender in Nederland

Vorige week werd bekend dat Toine van Peperstraten en AVRO-directeur Peter Lubbers overstappen naar Fox, dat de tv-rechten van de eredivisie in handen heeft.
Vorige week werd bekend dat Toine van Peperstraten en AVRO-directeur Peter Lubbers overstappen naar Fox, dat de tv-rechten van de eredivisie in handen heeft. Foto ANP/Freek van Asperen

Het Amerikaanse tv-concern Fox start deze zomer met een nieuwe televisiezender in Nederland. Het kanaal gaat series, films en sportprogramma’s uitzenden, meldt de NOS vanavond.

Het bedrijf van mediamagnaat Rupert Murdoch onderhandelt nog met de kabelmaatschappijen over de voorwaarden voor doorgifte. Onder meer moet nog bepaald worden op welk kanaalnummer de zender terechtkomt.

Fox heeft voetbalrechten van eredivisie

Fox is sinds vorig jaar eigenaar van de voetbalrechten van de Eredivisie en betaalzender Eredivisie Live. Het bedrijf krijgt de kans vanaf augustus volgend jaar ook samenvattingen op het open net uit te zenden. Het komende seizoen zijn die nog bij de NOS te zien.

Vorige week werd bekend dat Toine van Peperstraten en AVRO-directeur Peter Lubbers overstappen naar Fox. Van Peterstraten, die een kleine twintig jaar voor Studio Sport werkte, zou een voetbalpraatprogramma gaan presenteren.