Forse thuisnederlaag Denen tegen Armenië

Denemarken heeft zich gisteravond in het WK-kwalificatietoernooi geblameerd met een zware thuisnederlaag tegen Armenië. De ploeg van bondscoach Morten Olsen verloor in Kopenhagen met 4-0 van het Oost-Europese landenteam waarvoor de in Nederland opgegroeide Aras Özbiliz uitblinker was. De bij Ajax opgeleide voetballer zorgde voor twee assists en een doelpunt voor Armenië.

Bij Denemarken stonden veel eredivisiespelers op het veld. Onder anderen Christian Eriksen (Ajax), Dennis Rommedahl (komend seizoen RKC Waalwijk) en Andreas Bjelland (FC Twente) kwamen in actie. Lasse Schøne en Viktor Fischer (beiden Ajax) bleven op de reservebank.

Door het verlies zijn de kansen van de Deense ploeg op kwalificatie voor het WK in Brazilië volgend jaar flink geslonken. De ploeg van Olsen staat na zes wedstrijden op de vijfde plaats in een poule van zes ploegen. Denemarken heeft in poule B acht punten achterstand op koploper Italië.

Zweden won in poule C met 2-0 van de Faeröer. Zlatan Ibrahimovic scoorde twee keer. De zege brengt Zweden op elf punten uit zes duels, evenveel als Ierland en Oostenrijk. Duitsland leidt met zestien punten.