Er stond een eenhoorn op de foto, maar met dit paspoort kwam Emily Turkije in

Emily en het paspoort van Lily de eenhoorn.
Emily en het paspoort van Lily de eenhoorn. Foto Daily Mail

Alle strenge regels voor paspoorten ten spijt is een Turkse douanier erin geslaagd een roze eenhoorn aan te zien voor een Britse jongedame van negen jaar oud. De werknemer op het vliegveld van Antalya kreeg een zelfgemaakt paspoort onder ogen, bedoeld voor de knuffel van het meisje, en gaf deze volgens een Britse tabloid keurig een stempel.

Emily Harris vloog met haar ouders van Groot-Brittannië naar de Turkse kustplaats Antalya voor een vakantie. Nadat het gezin de douane gepasseerd was schrok de moeder van Emily op toen ze ontdekte dat ze per ongeluk het echte paspoort van Emily had verwisseld voor het paspoort van Lily Harris, de eenhoorn van haar dochter. De moeder beweert althans tegenover The Daily Mail:

“Er ontstond een klein moment van paniek, ik dacht dat iemand ons achterna zou komen, maar er gebeurde niets. [...] Het paspoort lijkt niet eens echt. Het heeft een gouden teddybeer op de voorkant en heeft een compleet andere maat dan die van mij en mijn echtgenoot. De man vroeg zelfs hoe oud Emily was voordat het paspoort gestempeld werd.”

En het ergste van het verhaal vindt de moeder nog Lily de eenhoorn helemaal niet mee was op reis. De Britse krant heeft wel een fotoserie van Emily, Lily en het zelfgemaakte paspoort.