De trailer: The Family

*** „What was it like being untouchable?” wordt Giovanni Manzoni (Robert De Niro) vaak gevraagd. Manzoni is baas van een maffiaclan en het feit dat hij de vraag in voice-over in de verleden tijd stelt, geeft al aan dat er iets misgaat in Luc Bessons misdaadkomedie The Family. Manzoni en zijn gezin moeten uitwijken naar Frankrijk (cultuurclash!), waar ze in een getuigenbeschermingsprogramma terechtkomen. Ogenschijnlijk zijn ze een keurig gezin, maar ondertussen halen de afzonderlijke gezinsleden veel streken uit. Net als eerder in Analyze This (1999) knipoogt The Family naar De Niro’s rijke filmverleden, met zijn memorabele maffiarollen in The Godfather Part II, Goodfellas en The Untouchables. Ook de bijrollen zijn met Tommy Lee Jones en Michelle Pfeiffer sterk bezet. Te zien vanaf 31 oktober. (AW)