Bouwblad voor pro's

De mooie fotografie, strakke lay-out en vlotte schrijfstijl maken de Engelstalige tijdschriften Frame, Mark en Elephant voor zowel de professional als leek toegankelijk en interessant. De recente nummers laten weer zien dat deze tijdschriften van Nederlandse bodem over interieurdesign, architectuur en hedendaagse kunst & visuele cultuur de moeite waard zijn om te lezen.

Lezen//

MagazineMarkArchitectuurFrame Publishers, verschijnt zes keer per jaar, € 19,95

Mark is gewijd aan architectuur en bestaat uit een cross section (de term in de architectuur voor dwarsdoorsnede) met korte artikelen en een long section (de term voor doorsnede in de lengte) met zeer uitgebreide artikelen, doorsnedes, plattegronden en technische tekeningen. In het midden ligt het katern perspective, een dossier dat een bepaalde ontwikkeling of trend in perspectief plaatst. Het huidige nummer ‘For the public good’ werpt een blik op drie nieuwe musea in Amerika. Gelukkig gaat Mark niet alleen over gebouwen, maar ook over mensen. Zoals het interview met regisseur Joseph Kosinki over hoe hij zijn studie architectuur gebruikt in zijn laatste film Oblivion.