‘Vitesse, Chelsea eens over Van Ginkel’

Voetballer Marco van Ginkel (20) van Vitesse staat voor een mogelijke transfer naar de Engelse topclub Chelsea. Dat meldden diverse media vanmorgen. De clubs zouden een transfersom van 8,5 miljoen euro zijn overeengekomen voor de middenvelder die deze maand meedoet aan het EK jeugd met Jong Oranje.

De in Arnhem opgeleide Van Ginkel zou ook al telefonisch hebben gesproken met de nieuwe Chelsea-manager José Mourinho. De Portugees zou in hem de opvolger zien van de 35-jarige Engelse routinier Frank Lampard, net als Van Ginkel een aanvallend ingestelde middenvelder.

Van Ginkel, winnaar van de Johan Cruijff Prijs (talent van het jaar) staat ook in de belangstelling van Ajax, dat een bod van 7,5 miljoen zou hebben uitgebracht dat door Vitesse zou zijn geweigerd.

Chelsea en Vitesse werken veel samen sinds de komst naar Arnhem van de Georgische eigenaar Merab Jordania. De afgelopen seizoenen speelden diverse Chelsea-spelers op huurbasis in Arnhem, zoals dit seizoen Patrick van Aanholt en de Fransman Gaël Kakuta.