Opinie

Oud-Hollands

Een goede kennis ging met zijn zakenrelatie even koffie drinken bij een eenvoudige lunchroom. Omdat de bespreking langer duurde dan gepland, werd lunch besteld. Een uitsmijter en de „oud-Hollandse gehaktbal met brood” zoals op de kaart stond beschreven. Na een kwartiertje kwam de serveerster de uitsmijter en bal brengen. De gehaktbal was hard en droog

Een goede kennis ging met zijn zakenrelatie even koffie drinken bij een eenvoudige lunchroom. Omdat de bespreking langer duurde dan gepland, werd lunch besteld. Een uitsmijter en de „oud-Hollandse gehaktbal met brood” zoals op de kaart stond beschreven.

Na een kwartiertje kwam de serveerster de uitsmijter en bal brengen. De gehaktbal was hard en droog en kon amper gesneden worden. Waarop mijn kennis de serveerster riep en deze met bal en brood terugging naar de keuken.

Grote verwondering was er toen ze terugkwam met de mededeling: „De bal is oké volgens de kok, dit is de echte oud-Hollandse gehaktbal.”

Heleen de Rijk