Dichters line-up

LUISTEREN // POËZIE POETRY INTERNATIONAL DINSDAG T/M ZATERDAG Programma en kaarten via poetr yinternationalweb.net

Poetry International – dit jaar voor de 44ste keer georganiseerd – heeft een naam hoog te houden. Jaarlijks wordt de debutantenprijs voor de beste dichtbundel uitgereikt, zijn er voordrachten van en interviews met dichters en zijn er ook workshops gedichten schrijven en vertalen van poëzie. Kortom: ondanks de elitaire uitstraling een must voor poëzieliefhebbers die het niet erg vinden ook over de grenzen van het Nederlandse taalgebied heen te kijken. Vanavond is er een line-up van alle dichters die later deze week (het festival is t/m zaterdag) waar onder anderen de Syrische dichter Adonis, de Ghanese dichter Kwame Dawes, de Chinese dichter en fotograaf Liu Waitong en de Noor Knut Ødegård te horen zijn en Mustafa Stitou uit zijn alom gewaardeerde laatste bundel voordraagt. Enkele galeries in Rotterdam staan eveneens in het teken van Poetry.