Indringend en sober

Luisteren //

popValerie JunePushin’ Against A Stone Optreden: 14 juli, North Sea Jazz Festival

Valerie June (1982) maakte al drie cd’s, maar het is het onlangs verschenen, sobere Pushin’ Against A Stone dat internationaal de aandacht trekt. De in Tennessee geboren June werkte ervoor samen met Dan Auerbach, zanger/gitarist van The Black Keys. Auerbach leverde in enkele liedjes zijn typerende gitaarsolo’s, zinderend alsof hij speelt op snaren van schrikdraad. Het skelet van nummers als ‘You Can’t Be Told’ en ‘Tennessee Time’ wordt gevormd door een akoestische gitaar waar Junes indringende zang zich doorheen vlecht. Haar stem heeft een ondertoon van blues, maar zonder lijdzaamheid. Pushin’ Against A Stone werd opgenomen met weinig middelen. Junes eenvoudige kracht bewijst zich onomstotelijk.