Dakar – Madness in the desert

In this Jan. 6, 2013 photo, KTM rider Thomas Bourgin of France competes in the 1st stage of the 2013 Dakar Rally near Pisco, Peru. Bourgin died on Jan. 11, 2013 in an accident during the 7th stage of the Dakar Rally between Calama, Chile, and Salta, Argentina. (AP Photo/Victor R. Caivano)
In this Jan. 6, 2013 photo, KTM rider Thomas Bourgin of France competes in the 1st stage of the 2013 Dakar Rally near Pisco, Peru. Bourgin died on Jan. 11, 2013 in an accident during the 7th stage of the Dakar Rally between Calama, Chile, and Salta, Argentina. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP

informatief

Canvas, 21.35

In 1977 raakte de Franse motorrijder Thierry Sabine in problemen tijdens een expeditie in de Libische woestijn. Meteen maakte hij plannen om het jaar daarop terug te keren, met een heuse woestijnrally. Zo werd Parijs-Dakar geboren. In dertig jaar tijd raakte de race nogal overschaduwd door controverse, schandalen en commercie. De rally kostte het leven aan zestig mensen. Deze Britse documentaire vertelt het hele verhaal van ‘le Dakar’, met archiefbeelden en getuigenissen van onder meer voormalige winnaars.