Williams verslaat Sharapova in finale van Roland Garros

Williams viert haar overwinning in de finale van Roland Garros. Foto Reuters / Philippe Wojazer

De Amerikaanse Serena Williams heeft Maria Sharapova uit Rusland verslagen in de finale van Roland Garros in Parijs, met 6-4 6-4. Het is de tweede keer dat de nummer één van de wereld dit toernooi wint.

De 31-jarige Williams herstelde na een langzame start en om Sharapova uiteindelijk te verslaan. Het is haar zestiende grandslamtitel.

Sharapova, die het toernooi vorig jaar nog won, begon nog sterk aan de wedstrijd, schrijft persdienst Novum. Ze werkte in de openingsgame een 0-40 achterstand weg en brak in de game daarna direct de service van Williams. De Russin zag daarna haar opponent weglopen naar 4-2, maar weigerde zich gewonnen te geven en kwam terug tot 4-4. Een tweede versnelling van Williams was Sharapova alsnog te machtig. Met 6-4 won de mondiale lijstaanvoerder uiteindelijk de eerste set.

Voor Williams tweede zege Roland Garros na elf jaar

Ook in het de tweede bedrijf behield Sharapova met moeite haar eerste servicegame. Ze werkte liefst vijf breakpoints weg. Een opmaat tot een voor haar succesvollere tweede set bleek het echter niet. Williams brak bij 1-1 alsnog en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Bij 5-4 serveerde ze koelbloedig de wedstrijd uit. Williams pakte zodoende elf jaar na dato haar tweede zege op Roland Garros. In 2002 was ze in de eindstrijd te sterk voor zus Venus.

Tegen Sharapova maakte Williams haar favorietenrol meer dan waar. Ze beslechtte voor de veertiende keer een ontmoeting met Sharapova in haar voordeel. Daar staan slechts twee nederlagen tegenover.